Învestirea în funcție a rectorului Universității  de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Învestirea în funcție a rectorului Universității  de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Astăzi, 17 mai 2023, în cadrul ședinței solemne a Senatului USARB, cu participarea comunității academice a Universității, a avut loc învestirea în funcție a rectorului Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, doamna dr. conf. univ. Natalia GAȘIȚOI.

În luările de cuvânt, colegii i-au urat succese în promovarea și dezvoltarea Universității.

Iurie Beșliu,  președintele Consiliului de Dezvoltare Strategică Instituțională: ,,Această alegere este un semn clar al încrederii comunității academice în capacitatea Dvs. de a conduce universitatea, de a asigura dezvoltarea și implementarea strategiilor instituționale, de a contribui la consolidarea poziției universității într-un mediu academic competitiv. Suntem conștienți de experiența academică și profesională vastă a Dvs., suntem convinși că veți continua perspectiva valoroasă, cu o nouă energie în dezvoltarea și promovarea excelenței academice.”

De asemenea, cu mesaje de felicitare și susținere au venit: dr. conf. univ. Nicolae Leahu, directorul Școlii doctorale de filologie, șeful Catedrei de literatură română și universală; Anatol Moraru, directorul Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din cadrul USARB; dr. conf. univ. Ina Ciobanu, decana Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului; dr. conf. univ. Silvia Briceag, șefa Catedrei de psihologie;  dr. conf. univ. Oxana Chira, șefa Catedrei de filologie engleză și germană, secretar Științific al Senatului USARB și Loredana Moroșan, președintele Autoguvernanței Studențești USARB.

Rectorul Natalia Gașițoi a  mulțumit comunității academice,  colegilor pentru susținere și sprijinul acordat. A menționat că postul obținut este o onoare, dar și o responsabilitate asumată atât personal, cât și împreună cu echipa managerială.