Program de stagii plătite în sectorul energetic, lansat cu suportul USAID

Program de stagii plătite în sectorul energetic, lansat cu suportul USAID

Esti student, masterand sau proaspăt absolvent și ești interesat să începi o carieră în sectorul energetic, atunci acest anunț este pentru TINE!

Te încurajăm să te înscrii la Programul de Stagii plătite în sectorul energetic, cu denumirea ”Tinerii de azi – viitorul energiei de mâine”, lansat de USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (Moldova Energy Security Activity – MESA). 

Programul are scopul de a consolida capitalul uman din sectorul energetic, prin atragerea tinerilor și sprijinirea organizațiilor cheie din sector, precum și formarea unei forțe de muncă pregătite să accelereze tranziția spre un viitor energetic independent, durabil și curat. 

Organizațiile partenere care vor găzdui stagiarii selectați sunt: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova (ANRE), Moldelectrica, Moldovatransgaz, Energocom, Termoelectrica, Ecolibri, Term, RED- Nord, CET-Nord și FEE- Nord.

Programul de stagii plătite în sectorul energetic este deschis tinerilor care corespund următoarelor criterii:

  • Sunt studenți în ultimul an de licență sau master în domeniile: inginerie, economie, drept, finanțe, comunicare, IT și administrarea afacerilor;
  • Sunt proaspeți absolvenți, deținători de diplome de licență sau master care au absolvit în ultimii cinci ani;
  • Vor depune formularul de aplicare și CV;
  • Cunosc limba engleză (acest criteriu constituie un avantaj, însă nu este unul obligatoriu).

Termenul limită de aplicare: Luni, 20 februarie 2023.

Solicitanții interesați sunt invitați să transmită un CV și formularul de înscriere disponibil pe pagina http://surl.li/epyfa. Candidații vor fi selectați în baza unui proces competitiv, iar finaliștii vor fi invitați la interviuri care vor fi organizate de MESA cu participarea reprezentanților organizațiilor gazdă. Pentru orice întrebări despre Programul de Stagii Plătite în sectorul energetic, nu ezitați să scrieți la adresa de email: stagiimesa@tetratech.com.

Despre MESA

Proiectul „Securitatea Energetică a Republicii Moldova” (Moldova Energy Security Activity – MESA) este un proiect cu o durată de patru ani, prin intermediul căruia USAID va investi cel puțin 59 de milioane de dolari în consolidarea și diversificarea sectorului energetic al țării, astfel îmbunătățind securitatea energetică pe termen lung și fortificând suveranitatea Republicii Moldova.