USARB și-a prezentat activitatea științifică la expoziția desfășurată în Parlamentul Republicii Moldova

USARB și-a prezentat activitatea științifică la expoziția desfășurată în Parlamentul Republicii Moldova

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost astăzi în centrul atenției în Parlamentul Republicii Moldova. Studenții, profesorii și colaboratorii USARB au participat azi, 30 septembrie, la expoziția științifică dedicată atât cercetărilor (lucrările de licență, de master și de doctorat), cât și invențiilor.

USARB și-a prezentat cele mai bune produse științifice realizate recent de studenții și de profesorii noștri – cele mai bune 15 teze de licență, de master și de doctorat, anuare, cărți etc din diferite domenii: drept și științe sociale, științe ale educației și psihologie, limbi străine și economie. A atras atenția publicului lucrarea practică a Victoriei Tudosan, care a preparat o băutură răcoritoare pe bază de suc și îndulcitori naturali. Limonada poate fi consumată și de persoane care suferă de diabet, având indicele glicemic nul.

Standul USARB a fost vizitați de deputata, fosta ministră a Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, de deputatul Dumitru Alaiba, dar și de alți colaboratori ai parlamentului. De asemenea, prezentarea activității științifice a mediului academic bălțean a fost vizitată și de președintele parlamentului, Igor Grosu, care a rămas impresionat de cercetarea studentei noastre Victoria Tudosan care a preparat o băutură răcoritoare pe bază de suc și îndulcitori naturali. Studenta i-a „îndulcit” cu propriul produs, obținând la final cuvinte de laudă pentru cercetarea reușită și a fost încurajată cât mai curând să lanseze sucul pe piață.

La expoziția de astăzi au participat patru universități regionale: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia și Universitatea de Stat din Comrat.

Delegația USARB a fost constituită din:
— Victor Grigor, șeful Secției pentru educație, cultură și viață studențească;
— Olga Jacota-Dragan, șefa Catedrei de științe socioumane și asistență socială;
— Mircea Petic, șef Catedra de matematică și informatică;
— Lucia Bălănici, prodecana Facultății de Litere;
— Lilia Ababii, absolventa USARB;
— Valeria Tambur, masteranda USARB;
— Victoria Tudosan, absolventa USARB;
— Alina Cojocari, absolventa USARB;
— Liubomir Guțu, specialist e-Media USARB..

În acest an, în premieră, instituția parlamentară găzduiește o serie de expoziții ale lucrărilor de licență și de master ale celor mai merituoși studenți de la instituțiile de învățământ superior din țară. Expozițiile, organizate la inițiativa Parlamentului, au drept scop încurajarea și promovarea performanței academice.

———————–
Dacă vrei să fii mereu conectat(ă) la știrile USARB, te invităm să te abonezi la canalele noastre de Telegram:
„USARB News”;
„USARB Live”.