Un grup de studenți și elevi de la USARB instruiți cum să se implice în dezvoltarea comunității

Un grup de studenți și elevi de la USARB instruiți cum să se implice în dezvoltarea comunității

În data de 26 ianuarie un grup de studenți și elevi de la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți și Colegiul Pedagogic ,,Ion Creangă” au învățat, cum pot să se implice în dezvoltarea comunităților și să participe activ în procesele comunitare.

În cadrul unui training de instruire ”Identitate, cultură, comunicare, comunitate”, organizat de asociația obștească ,,Caroma Nord” în cadrul proiectului ,,Fondul pentru Tineri Bălți”, tinerii au discutat mai multe subiecte: Poziția tinerilor în societate; Poziția Fondului pentru Tineri în societate; Rolul tinerilor ca agenți ai schimbării; Rolul actorilor locali și strategiile de comunicare cu aceștia pentru a obține sprijin în atingerea scopurilor FpT.

Amintim că în data de 26 ianuarie a.c.,  Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Asociația Obștească ,,Caroma Nord” au semnat un Acord de colaborare.

Scopul acordului este edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu și eficient între părți în vederea identificării necesităţile tinerilor şi asociațiilor de studenți şi oferirea serviciilor de instruire pentru consolidarea capacităţilor acestora.

Fondul pentru Tineri Bălți” și ”Fondul pentru Tineri Sîngerei” este un proiect realizat de asociația obștească „Caroma Nord” începând cu anul 2018, cu suportul Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.