Administrația USARB a participat la cel de-al patrulea eveniment dedicat Centenarului Episcopiei Hotinului (actuala Episcopie de Bălți).

Administrația USARB a participat la cel de-al patrulea eveniment dedicat Centenarului Episcopiei Hotinului (actuala Episcopie de Bălți).
În data de 31 august a.c., zi în care este sărbătorită Limba Română, Episcopia de Bălți a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care constituie o mulțumire adusă Bunului Dumnezeu de clericii și credincioșii Episcopiei de Bălți, pentru toate beneficiile revărsate peste structura eclesiastică din nordul Basarabiei. 
Episcopia de Bălţi a marcat joi, 31 august 2023, împlinirea a o sută de ani de la înfiinţare prin săvârşirea Sfintei Liturghii şi prin sfinţirea crucii situată pe locul viitoarei catedrale episcopale. Cele două slujbe au fost oficiate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de ierarhi din care au mai făcut parte: Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, Preasfinţitul Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfinţitul Antonie, Episcopul de Bălţi, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, şi Preasfințitul Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.
Prezentă la eveniment, Rectorul USARB, Natalia Gașițoi a menționat: ,, Eforturile noastre comune au un impact semnificativ în comunitatea universitară bălțeană. Remarcăm contribuția de neprețuit pe care Episcopia de Bălți o are în menținerea unei atmosfere de corectitudine, toleranță, înțelegere și respect reciproc în cadrul universității noastre. Prin promovarea dialogului științific, intercultural și confesional, am reușit să creăm un mediu favorabil pentru consolidarea și promovarea valorilor științifice, spirituale și culturale. Apreciem cu recunoștință acțiunile, gândurile bune și binecuvântarea Preasfinției Voastre ANTONIE, Episcopul de Bălți în beneficiul comunității Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și a tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului.”