Eveniment cu tradiție la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți: festivitatea de inaugurare a noului an universitar

 Eveniment cu tradiție la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți:

festivitatea de inaugurare a noului an universitar

În data de 1 septembrie, în scuarul universității a avut loc festivitatea de inaugurare a anului universitar 2023-2024.

La eveniment au participat reprezentanții corpului profesoral-academic și auxiliar-didactic, studenții tuturor ciclurilor de studii, precum și partenerii universității. Cu emoția firească a oricărui început, toți studenții anului I au fost așteptați în scuarul universității, la fel ca și studenții anilor superiori  și masteranzii care au trăit bucuria revederii.

Festivitatea de deschidere a debutat cu intonarea imnului național și a celui studențesc, după care au urmat mesajele rectorului USARB, Natalia Gașițoi, prorectorilor și ale invitaților speciali, precum și înmânarea carnetelor  de studii celor mai buni studenți ai anului I.

Subliniind rolul pe care îl are comunitatea academică în modelarea unei societăți, rectorul Natalia Gașițoi a declarat: „Astăzi, 1 septembrie 2023, dăm startul unui nou început, inaugurăm anul universitar 2023-2024. Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți va împlini în curând  78 de ani de la fondare. Ani în care au fost multe provocări, care de altfel au fost transformate în oportunități. Ani în care familia academică bălțeană a crescut, s-a bucurat de realizări importante, s-a transformat și a urmat mereu calea inovației și a calității.

Dragi studenți, din anul întâi, vă mulțumesc mult pentru faptul că ați făcut această alegere, pentru faptul că ne oferiți posibilitatea de a vă cunoaște, de a vă ghida, de a trăi alături de voi sentimente de bucurie pentru succesele voastre academice. De astăzi începe o nouă etapă în viața voastră și fie ca ea să fie încununată cu multe realizări frumoase și împliniri.”

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți urează întregului colectiv academic și studenților un an universitar plin de realizări, putere de muncă și de studiu în atingerea tuturor obiectivelor propuse.