Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro IAMADA, a susținut, în premieră, o prelegere publică la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro IAMADA, a susținut, în premieră, o prelegere publică la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

În data de 18 octombrie, studenții bălțeni, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” și Liceul Republican ,,Ion Creangă” din Bălți, au avut posibilitatea inedită de a cunoaște importanța relațiilor internaționale și economice asistând la prelegerea publică „Globalizarea: Evoluție și Perspective”.

ES, Ambasadorul Yoichiro IAMADA, a subliniat că globalizarea relaţiilor internaţionale şi a cooperării economice la nivel mondial este un proces firesc, într-o lume care mereu este în schimbare.

În prelegerea sa, diplomatul nipon a făcut o prezentare a perspectivelor legate de globalizare: a vorbit despre impactul globalizării asupra economiilor, culturilor și societăților din întreaga lume; a explorat modul în care țările pot naviga în această lume interconectată pentru a-și asigura prosperitatea și securitatea națională; de asemenea, a abordat provocările și riscurile asociate cu acest proces, precum și eventualele soluții și posibilități.

Rectorul USARB, Natalia Gașițoi, a subliniat  că această prelegere este o bună ocazie ce va ajuta studenții să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul relațiilor internaționale și în domeniul diplomației economice.”

De asemenea, rectorul USARB, a oferit o scrisoare de gratitudine ES, Yoichiro IAMADA, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului între Republica Moldova și Japonia, precum și suportul oferit țării noastre prin intermediul diverselor proiecte și programe.

Menționăm că atitudinea și experiența diplomatică, manifestate pe parcursul traseului profesional, au fundamentat cunoștințele și emoția transmisă  studenților și profesorilor de ES, Ambasadorul Yoichiro IAMADA.