Elevi și cadre didactice din Raionul Edineț au vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Elevi și cadre didactice din Raionul Edineț au vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

În data de 10 martie 2023, mai mulți elevi și cadre didactice de la liceile din municipiul Edineț au fost oaspeții universității noastre.

Elevii au fost întâmpinați de către doamna rector, conf. univ., dr. Natalia GAȘIȚOI, șeful Secției pentru educație, cultură și viață studențească, Victor GRIGOR și care i-au salutat cordial și au făcut o prezentare a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a Facultăților și programelor de studii.

Elevii au avut posibilitatea să cunoască opurtunitățile de voluntariat și activitățile extracurriculare la care pot participa în timpul studenției la USARB.

Entuziasmați, elevii au vizitat #NORTEK, cel mai mare Centru de inovare și transfer tehnologic din Regiunea de Nord a Republicii Moldova, sala de simulare a proceselor de judecată din cadrul Facultății de Drept și Științe Sociale, Centrul American și Safe Media Space din cadrul Facultății de Litere, laboratoare și săli de curs din cadrul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Biblioteca Științifică USARB și  căminele studențești etc.

Șeful SECVS, Victor GRIGOR a invitat elevii să participle și la programul spcial propus de universitate ,,Student USARB pentru o zi”, care presupune aflarea absolvenților de liceu timp de o zi alături de studenți la orele de curs și activități extracurriculare, unde vor putea beneficia de o experiență cu adevărat studențească, care le va oferi șansa să se simtă deja studenți.

Evenimentul a fost organizat de Secția pentru educație, cultură și viață studențească, Centrul de ghidare în carieră, Facultățile USARB în colaborare cu Direcția Educație Edineț.

Află ultimile noutăți pe canalul nostru de Telegram/ https://t.me/usarbnews