Gala Laureaților Concursului Internațional de Interpretare Muzicală ORPHEUS -2023

În data de 19 mai 2023, la USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a avut loc Gala Laureaților Concursului Internațional de Interpretare Muzicală ORPHEUS -2023.
🎶Concursul propriu-zis la compartimentele: pian, vioară și instrumente cu corzi, acordeon, instrumente aerofone, canto academic, canto muzică ușoară, canto popular, măiestria muzical-pedagogica, s-a desfășurat la USARB în perioada 27-29 aprilie 2023. Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ORPHEUS -2023, ediția a 59-a, a 2-a ediție cu statut internațional, organizat de Catedra de arte și educație artistică a găzduit la USARB 180 tineri muzicieni din Republica Moldova, România, Ucraina, China. Vârsta participanților este de le 15 la 25 ani.
🟢La festivitate dedicată decernării diplomelor laureaților concursului a avut loc o ședință de inaugurare și concert de gală, in cadrul căruia au fost interpretate cele mai bune numere muzicale de către laureați. La festivitate de inaugurare a evenimentului cu mesaje de salut și felicitare către organizatori și participanți s-au adresat:
🟢Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Doctor, Conferențiar universitar Natalia Gașițoi;
🟢Prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, Doctor, Conferențiar universitar Valentina Pritcan ;
🟢Prodecanul Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, Lector universitar Rusov Veronica ;
🟢 Șefa Catedrei de artă și educație artistică, Doctor, Conferențiar universitar Tatiana Bularga;
🟢Șefa Secției Cultură a Primăriei municipiului Bălți, Doamna Stela Smirnov ;
🟢Directorul Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți , Domnul Anatol Moraru , Scriitor.
🟢Cu mesaj de felicitare a venit Doctor habilitat, Profesor universitar, Membru Corespondent al Academiei de Științe a Republicii Moldova, Ion Gagim .
📌În cadrul ședinței de inaugurare festivă a Galei laureaților Concursului a evoluat Corul Gaudeamus al Catedrei de artă și educație artistică, Conducător artistic Doamna Caliga Marina , Maestru de concert, Doamna Anna Glebova .
📌În calitate de moderatori ai evenimentului Gala Laureaților Concursului Internațional de Interpretare Muzicală ORPHEUS -2023 au avut prestanța:
📋Doctor, conferențiar universitar Lilia Granetcaia, președintele Concursului
📋 Șeful Secției Cultură și Viață studențească a Universității Victor Grigor.