Mihai Eminescu sărbătorit la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Mihai Eminescu sărbătorit la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

15 ianuarie – data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu, pe ambele maluri ale Prutului este declarată Zi a Culturii Naționale.

Cu această ocazie, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost organizat un eveniment ce marchează în mod deosebit Ziua Națională a Culturii în Republica Moldova și Ziua Culturii Naționale în România și împlinirea, pe 15 ianuarie 2023, a 173 de ani la nașterea poetului român Mihai Eminescu.

Manifestarea, organizată de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” în colaboare Consulatul General al României la Bălți a avut loc duminică, 15 ianuarie, în Sala Polivalentă a USARB și a reunit oaspeți de pe ambele maluri ale Prutului.

Programul evenimentului a cuprins interpretări de cântece tradiționale, lucrări consacrate din muzica cultă și lucrări de inspirație folclorică, scrise de compozitori români, dar și momente poetice din opera lui Mihai Eminescu, toate acestea fiind pregătite de studenții Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă”.