Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți s-a văzut astăzi cu Ambasadorul României la Chișinău.

Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți s-a văzut astăzi cu Ambasadorul României la Chișinău.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, l-a primit în vizită pe ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

În cadrul întrevederii, rectorul USARB, Natalia Gașițoi a făcut o prezentare a instituției și a ținut să mulțumească Guvernului României pentru spijinul constat acordat Republicii Moldova în dezvoltarea învățământului și în parcursul său european.

De asemenea, au fost punctate câteva obiective de colaborare academică și științifică dintre USARB și Ambasada României la Chișinău.  

Vizita Excelenței Sale, Țurcanu Cristian Leon a fost o bună oportunitate de consolidare a relațiilor și cooperării dintre USARB și Ambasada României la Chișinău, dar și continuarea  proiectelor  comune, care de-a lungul anilor s-au dovedit a fi adevărate punți care unesc ambele maluri ale Prutului.

România este țara cu care instituțiile de învățământ superior din R. Moldova dezvoltă cele mai multe parteneriate interuniversitare. Aceste parteneriate sunt stabilite atât la nivel bilateral, cât și în temeiul unor proiecte /programe internaționale precum; Orizont, Erasmus+, CEEPUS, proiecte în cadrul unor organizații internaționale, cum ar fi Organizația Internațională a Francofoniei, Consiliului Europei etc. Astfel, instituțiile de învățământ superior din țară au semnate și implementează cu instituții de învățământ superior din România circa270 de acorduride cooperare.