Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, a avut un dialog cu studenții.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, a avut un dialog cu studenții.

În data de 3 noiembrie a.c., studenții bălțeni, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă”, au avut posibilitatea inedită de a avea un dialog cu Țurcanu Cristian Leon, Ambasadorul României în Republica Moldova, cu genericul „Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”

Ambasadorul a ținut să menționeze tinerilor despre eforturile făcute de statul vecin pentru ca parcursul European al țării noastre să fie unul mai rapid, conștient și asumat de toți cetățenii din Republica Moldova.

Țurcanu Cristian Leon, Ambasadorul României în Republica Moldova: „Țara dumneavoastră e pe o cale europeană, care, sper eu că este ireversibilă. Sper la acest lucru pentru binele și viitorul dumneavoastră. Europa înseamnă foarte multe lucruri, dar, în primul rând- democrație, stabilitate, securitate, prosperitate”.

De asemenea, rectorul USARB, a oferit o scrisoare de gratitudine ES, Țurcanu Cristian Leon, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea învățământului superior, precum și suportul oferit țării noastre și Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți prin intermediul diverselor proiecte și programe.