Patru studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți au obținut trei dintre cele mai apreciate burse de merit din Moldova.

Patru studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți au obținut trei dintre cele mai apreciate burse de merit din Moldova.

Aceste burse vin să susțină și să încurajeze performanțele academice ale studenților și ale studentelor din întreaga țară. Mai jos dorim să vă prezentăm numele studentelor și studenților noștri care au reușit să se evidențieze pe plan național.
1. Bursa Guvernului a obținut-o Nicitina Maria, studentă în anul IV, specialitatea Limba și literatura rusă și limba engleză.  În același timp, de această bursă s-a învrednicit și Cojocari Dmitrie, student în anul III, specialitatea Informatică.
2. Bursa Republicii a câștigat-o Cirisău Dorina, studentă în anul III, specialitatea Limbi străine – Limba franceză și engleză.  
3. Bursa Președintei a obținut-o Tîltu Elena, studentă în anul II,  specialitatea Informatică.

La bursele de merit au candidat studenți și studente care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (domeniile de studiu umaniste).
Astfel, în total, 77 de studenți/studente și elevi/eleve se vor putea bucura de ajutor financiar pentru merite deosebite din partea statului.

Pe această cale, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți vine să le felicite pe Maria, Elena, Dmitrii și Dorina cu ocazia acestei performanțe binemeritate. Întregul colectiv didactic și corp administrativ se mândrește cu voi și vă încurajează să nu vă opriți la acest finiș, dar să avansați în premii nu doar naționale, dar și în cele internaționale. Studenții și studentele USARB sunt cartea de vizită a instituției bălțene atât în țară, cât și peste hotare, de aceea noi mereu vom ține pumnii pentru succesele discipolilor noștri.
#USARB #UniversitateaMea #FiiStudentUSARB
Comunitatea oamenilor care inspiră!
Apreciem și recunoaștem implicarea!