Vizita Ministrului Culturii al Republicii Moldova la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Vizita Ministrului Culturii al Republicii Moldova la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Minstrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, a vizitat în data de 19 septembrie Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, unde s-a întâlnit cu cadrele didactice și studenți.

Studenții și profesorii au avut ocazia să afle despre viziunile de viitor privind dezvoltarea și promovarea culturii în Republica Moldova.

Rectorul USASB, a exprimat, din numele întregii comunități universitare, că USARB este și rămâne a fi o instituție care promovează valorile culturale și educația tinerii generații prin cultură.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan: „Din păcate, în acești 32 de ani s-au făcut multe greșeli. Și multe greșeli din cauza lenei de a gândi. Și vă îndemn, dragi tineri și tinere, să nu obosiți să gândiți repede, să analizați. S-au făcut greșeli atunci când s-a crezut că trebuie să devină o societate bogată și apoi să se înceapă să se ocupe de cultură, de educație, de tot ceea ce înseamnă altceva. Este exact invers. Nu bogăția societății este cea care creează valori culturale, ci societatea culturală este capabilă să producă bogăție.”

Ministrul, a mai vizitat Teatrul Național „Vasile Alexandri”, Palatul Municipal de Cultură, Muzeul de Istorie și Etnografie și Centrul de Cultură și Tineret.