Porți deschise pentru elevi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Porți deschise pentru elevi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

O universitate modernă are ca prioritate educarea unei generații capabilă să răspundă provocărilor și necesităților unei societăți care mereu tinde să progreseze.

În data de 30 martie, 60 de elevi de diferite vîrste, care studiază la Liceul Teoretic Orizont din orașul Bălți au vizitat USARB.

Elevii au fost întâmpinați de către doamna prim-prorector, conf. univ., dr. Lidia PĂDUREAC; decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, conf. univ., dr.  Ina CIOBANU; șeful Secției Educație, Cultură și Viață studențească, Victor GRIGOR; directorul adjunct pe programe educaționale Nortek, Corina NEGARĂ și Pavel CURCOVICI, manager Tekwill Bălți,  care i-au salutat cordial și au făcut o prezentare a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Elevii au avut posibilitatea să cunoască despre oportunitățile de învătare și implicare în cadrul programelor și proiectelor educaționale oferite de universitate pentru toate vîrstele.

Entuziasmați, elevii au avut parte de un tur prin campusul universității, vizitânt Biblioteca Științifică USARB, Nortek – cel mai modern centru de inovare și transfer tehnologic din țară, Clasa Viitorului, s-au făcut comozi chiar și în sălile de curs, vizitând blocul de studii al Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului și Tekwill Bălți.

Evenimentul a fost organizat de Secția Educație, Cultură și Viață studențească, Centrul de ghidare în carieră, Facultățile USARB în colaborare cu Liceul Teoretic Orizont din orașul Bălți.