Studenții de la Facultatea Științe Reale, Economice și ale Mediului au aflat despre oportunitățile de angajare la Moldindconbank

Studenții de la Facultatea Științe Reale, Economice și ale Mediului au aflat despre oportunitățile de angajare la Moldindconbank

Astăzi studenții de la specialitățile Contabilitate, Finanțe şi bănci și Business şi administrare din cadrul Facultății Științe Reale, Economice și ale Mediului au participat la o întâlnire informativă despre oportunitățile de angajare la Banca Comercială Moldindconbank. 

Speakerul evenimentului a fost Iurie Beșliu, directorul sucursalei Bălți, BC Moldindconbank SA. Dumnealui le-a povestit studenților despre avantajele și condițiile de muncă la Moldindconbank, cum tinerii își vor putea desfășura practica de stat, ca ulterior să aibă posibilitatea să se angajeze oficial chiar de pe băncile universității. 

În debutul întâlnirii, Iurie Beșliu le-a relatat studenților interesați de oportunitatea de a activa în una dintre cele mai puternice bănci din țară despre istoria băncii, despre succesele și progresele din ultimii ani. 

BC Moldindconbank SA are o tradiție să angajeze studenții de pe băncile universității. Iurie Beșliu a menționat că rata de angajare a studenților USARB la Moldindconbank este de 95 %.

Subiectul legat de salarizare i-a motivat pe studenți să-și dorească și mai mult să se angajeze la Moldindconbank. Aceștia au aflat că salariul pentru un tânăr specialist este unul motivant, iar plus la această remunerare se mai adaugă și bonusuri de performanță, prime de sărbători, dar și rambursarea parțială a cheltuielilor legate de vacanță, tratament sau studii.

Conducerea Moldindconbank pune mult accent pe dezvoltarea personală a propriilor angajatori, pe consolidarea echipei și în oferirea cursurilor de avansare în carieră. 

La sfârșit de întâlnire, studenții au adresat întrebări legate de condițiile de stagiu la bancă, cum ar putea combina studiile cu stagiul. Drept rezultat, studenții noștri s-au arătat bine dispuși neapărat să urmeze practica la Moldindconbank, iar acest lucru se datorează și semnării acordului de colaborare dintre USARB și Moldindconbank, semnat la sfârșitul lunii iulie.

Activitatea de astăzi a fost coordonată de Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii din cadrul USARB. Evenimentul de azi face parte din Programul Youth Policy Lab implementat în cadrul proiectului EU4Youth – Youth Engagement Roadmaps – YER (Harta de Parcurs pentru Implicarea Tinerilor) și se organizează cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul programului este de a afla care sunt problemele tinerilor în căutarea locului de muncă, luând în considerare dificultățile de angajare la etapa de tranziție de la locul de studii la cea de angajare la locul de muncă.

În această ordine de idei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, alături de alte trei universități din țară (USM, UTM și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul), va organiza cel mult cinci vizite ale angajatorilor din oraș la facultățile din cadrul USARB, unde își vor putea prezenta specificul jobului și serviciile prestate. Drept rezultat, studenții vor avea posibilitatea să cunoască de care competențe și aptitudini au nevoie pentru a se angaja la locul de muncă dorit. În cea de-a doua activitate, USARB va organiza câteva vizite ale studenților la oficiile companiilor, cu scopul de a-i familiariza cu condițiile sau cu utilajele folosite în procesul de muncă.

Dacă vrei să fii mereu conectat(ă) la știrile USARB, abonează-te la canalul de Telegram al universității – USARB News – sau poți urmări toate evenimentele pe pagina de Facebook ori Instagram a acesteia.