Studenții USARB au aflat despre posibilitățile de angajare la compania Moldcell

Studenții USARB au aflat despre posibilitățile de angajare la compania Moldcell

Astăzi circa 20 de studenți de la toate cele patru facultăți din cadrul USARB au participat la o sesiune informativă despre oportunitățile de angajare la compania de telecomunicații Moldcell. Întâlnirea a fost dedicată studenților din anul II de studii sau din anul absolvent, care sunt în căutarea unui loc de muncă part-time sau full-time. Prin urmare, studenții noștri au avut ocazia să adreseze întrebări domnului Victor Rusu, HR Business Partner, cu referire la oportunitățile de angajare la Moldcell.

La început de prezentare, domnul Victor Rusu a povestit studenților despre istoria companiei, cum a fost lansată în Moldova și despre succesele obținute. Dumnealui a menționat că Moldcell se află timp de nouă ani consecutiv în top 10 angajatori ai anului în Republica Moldova.

Studenții au aflat despre serviciile pe care le prestează compania Moldcell, au făcut cunoștință cu acțiunile de filantropie realizate de Moldcell. Aceasta este printre puținele companii din Moldova care se implică activ în soluționarea problemelor cu care se confruntă păturile social vulnerabile din țara noastră.

De asemenea, Victor Rusu a anunțat că Moldcell își propune să deschidă la Bălți un call center la care sunt invitați să se angajeze studenții de la orice specialitate. Pentru aceasta e nevoie doar de cunoașterea limbilor română și rusă, abilități de comunicare. Reprezentantul companiei a spus că majoritatea directorilor au început anume cariera la Moldcell în serviciul call center. Victor Rusu a mai adăugat că studenții au posibilitatea să se angajeze full time în una dintre magazinele Moldcell din Bălți. La sfârșit de sesiune, Victor Rusu a mai anunțat despre o posibilitate de angajare. Este vorba despre funcția de promoter, persoană care promovează produsele Moldcell cu scopul de a vinde cât mai multe servicii.

Activitatea de astăzi a fost coordonată de Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii din cadrul USARB și sprijinită de partenerul nostru Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Informaționale, în prezența domnului președinte al ACETI, Ion Bodrug.

Vă amintim că, ieri, alt grup de studenți a participat la o sesiune informativă dedicată oportunităților de angajare la Banca Comercială Moldindconbank.

Evenimentul de azi face parte din Programul Youth Policy Lab implementat în cadrul proiectului EU4Youth – Youth Engagement Roadmaps – YER (Harta de Parcurs pentru Implicarea Tinerilor) și se organizează cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul programului este de a afla care sunt problemele tinerilor în căutarea locului de muncă, luând în considerare dificultățile de angajare la etapa de tranziție de la locul de studii la cea de angajare la locul de muncă.

În această ordine de idei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, alături de alte trei universități din țară (USM, UTM și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul), va organiza cel mult cinci vizite ale angajatorilor din oraș la facultățile din cadrul USARB, unde își vor putea prezenta specificul jobului și serviciile prestate. Drept rezultat, studenții vor avea posibilitatea să cunoască de care competențe și aptitudini au nevoie pentru a se angaja la locul de muncă dorit. În cea de-a doua activitate, USARB va organiza câteva vizite ale studenților la oficiile companiilor, cu scopul de a-i familiariza cu condițiile sau cu utilajele folosite în procesul de muncă.